Sunday, 10 April 2016

Cendol Bakar

Historical background of the shops.


Cendol Bakar Kuala Selangor, is a popular cendol stall which located  at Kampung Asam Jawa. Firstly, why they choose this name, as because it’z the name of the owner of the recipe of the cendol bakar itself. Despite, they usually ‘bakar’ the gula Melaka before they melt the sugar to add the taste for the cendol. If we look at the history of the ‘cendol bakar’, it founded by the person’s name ‘Encik Arif’ who originated from Negeri Sembilan who also have three other Cendol Bakar branches in Batu Gajah, Kelaembang and Negeri Sembilan. The uniqueness of the cendol bakar despite the it’z taste, it also have itz own drive-thrugh specially for the customers who cannot have their dine-in in their stall. Besides that, it also have been interviewed by TV3 for the programme named ‘jalan-jalan cari makan. The stall operates from 10 a.m till 6 p.m daily with the help of it’z 6 staff. Other than that, it also have many stalls such goring pisang cheese, ice-cream goreng  an etc around the Cendol Bakar stall, which attract many customers to their shop.

Historical background of the product 

Everyone wonder how does the name Cendol Bakar came for the shop? As it turned out, the name of the owner is Mr. Bakar, who owned the recipe of this unique cendol bakar. As part of their preparation for the cendolingredients, they also roast the gula Melaka (palm sugar) at the earlier stage before its come for the liquid consistency. This will be the secret of the good taste of the cendol after finish making. Those are the reasons behind the name of Cendol Bakar.

The gula Melaka used was authentic, coconut milk nice and creamy, and ice finely shaven. It was a proper cendol alright, and with the nata de coco, selasih, jagung and kacang makes for a pretty delicious and quite filling bowl of dessert..At Cendol Bakar, you can ask for free refills of your cendol, that is if you are willing to queue up again for it.


Picture of the shop and product


Value proposition



Their making the cendol with their own make of condensed milk.

The price is cheaper and affordable compare to other cendol street food.

Palm sugar which is secret taste of the cendol bakar. 

Provide Drive Thru 



Direction

Address: Lot 1195-1196, Batu 1, Kampung Assam Jawa, Jalan Bukit Rotan, 47000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Phone:+60 14-731 1181

Map of the shop



Latitude and longitude

Business hour

The Cendol Bakar stall’s business hour is from 10am until 7pm. Added information is there is no leave for this stall even on public holiday , which means 365 days in year they are operating. Fantastic job !


Price

They are selling varieties of Cendol at one shop.These are 6 varieties of cendol to choose from:
  • Cendol biasa – RM2.00
  • cendol VIP – nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM 2.50
  • cendol VVIP – pulut + nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM 3.00
  • cendol tapai – pulut  + nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM 3.50
  • cendol pulut tapai – pulut + tapai + nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM 4.50
  • cendol durian – durian + nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM 4.00
  • cendol durian pulut – pulut + durian + nata de coco + selasih + jagung + kacang – RM  4.50

Popular items

Among items above, the cendol durian is the most popular. This is because the durian flavor in it , sweetens the cendol even more and it taste differently compare to other types of cendol. Not only that , the reasonable price of it which is RM 4.00 makes people to go for it. Durian is Malaysian’s favourite fruit then how if it combines with cendol ? No doubt , will be famous  and yes it is.

Not to forget about the super facility here, the DRIVE THRU. This makes the stall even more famous when people no need to wait in long queue but order just in car using this DRIVE THRU. How easy it is right ?

Opinion

The best cendol stall ever we have seen. Once taste , it builds the intention within us to go for another pot. The price is really very reasonable as well which increase the demand. The  milk in it is very
tasty makes the whole cendol makes people to go crazy for it.


Recommendation

Our recommendation as a group is should make the stall even more nice to look by providing nice and comfortable chairs and tables.

No comments:

Post a Comment